ponedeljek, 18. april 2011

Čokoladnica pri Fikus

Zadnje dni sem se počutila kot  Vianne iz filma/knjige Čokolada.
Sicer mi je knjiga bolj všeč kot film, je pa res da v knjigi ni Johnnya Deppa.
Ok, torej sem se počutila kot Vianne iz filma Čokolada :) Ker poleg sodi še hči Anouk in ker moj sin ne kaže ravno kakega hudega interesa po druženju z mano, jo bo nadomestil moj zvesti, že rahlo osiveli kosmati pasji  prijatej. 
Začelo se je z pripravo kreme. Vzamemo paketek fima in ga gnetemo tako dolgo, da lahko iz njega oblikujemo  lepe krogljice. Ker so okusi različni, lahko gnetete različne "okuse" fima. Jaz sem pripravila čokoladno, pomarančno,  jagodno, malinino, ...


Ko se krema rahlo ohladi, jo zavijemo v že prej zgneteno in tanko razvaljano  temno čokolado.
Oblikujemo lepe kvadratne   pralineje.

Ko se čokolada potrdi , lahko pričnemo z dekoriranjem.Naslednji korak je zelo pomemben . V prostor zapremo pralineje in miško. Lahko tudi več njih , odvisno od količine čokolatinov :) Pustimo, da čez noč opravijo degustacijo . Zjutraj naj bi videli tale rezultat:Naslednji korak je dodajanje zankice. Čokolado si z njeno pomočjo  lahko obesimo na verižico ali pa nam služi kot obesek za ključe. Tako imamo , če nas popade strašna želja po čokoladi, le-to vedno pri roki  .Potem spravimo piškotke v papirnate posteljice in jih položimo na pladenj .Naslednji dan jih ponudimo ustvarjalkam iz  foruma  OTOK ZAKLADOV , ki so se zbrale na pomladanskem srečanju v Logatcu. Navdušeni  pogledi  in to da so nekatere dejansko hotele pojest čokolatin , odtehta to, da sem se malo naveličala biti Vianne tam nekje po 15 pralineju, ok 25 , dobro po 35. Potem sem jih delala pa že z levo roko in tam okoli 50 mi je bilo že skoraj hudo, da moram nehat :)
Še to,  Johnnya Deppa ni bilo naokoli, zato ostajam pri tem, da mi je knjiga bolj všeč :)

Bodite v cvetju :)19 komentarjev:

 1. Joooj, kako slastno izgledajo. Te bi lahko pa še jaz brez greha pojedla ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Fantastični so! Vsi skupaj - kot pri Vianne, in vsak zase - moj marcipanček je že na ključih in vedno ko odklepam vrata, mi malo zadiši po čokoladi. Fenomenalno darilo, hvala ti! Samo upam, da še imaš kaj fima :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Če pa so res kot resnični. Edino tista zankica me vedno znova odvrne, da ga res ne bi provala :P Pa malček tudi to, da ga je nekdo že odgriznu. In zdaj izvem, da celo miška :)))

  Hja, saj tisti pesek lahko tudi v fimo zamešaš. Boš itak kako novo tehniko iznašla. Fima ti pa zanalašč nisem podarila :P

  OdgovoriIzbriši
 4. Res zgledajo kot pravi za pojest. Pohvale in zahvala kuharci. :) Čak, a si kuharica, če delaš praline?! :)

  OdgovoriIzbriši
 5. super ti je tole uspelo in količina...dobra si...

  OdgovoriIzbriši
 6. Ko sem preletela slike, sem v celoti nasedla :-) Spregledala sem pri besedilu - tam, ko na sceno vletijo miške. Suuuuper! :-)

  Tem pralinejem se najbrž reče dietna čokolada :-)

  OdgovoriIzbriši
 7. Jaz sem svojega polnjenega s mentolovo kremo danes že imela obešenega za vratom. Všeč, všeč všeč mi je in odločila sem se ,da ga bom poimenovala moja srečna čokolodica.

  Me je pa v službi sodelavka rekla, da je vedela, da mi mal manjka sam, da mi pa tok, da nosim čokoladne praline za vratom..............., :),:).

  OdgovoriIzbriši
 8. Ja res so lepi in dobri tile čokolatinčki:)

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo, zelo slastno izgledajo:)

  OdgovoriIzbriši
 10. oooo, svetovno! komot bi odprla svojo čokoladnico... kaj veš, morda potem pride kak Džoni :))

  OdgovoriIzbriši
 11. uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (jokam) kaj sem zamudila.........in celo v temno čokolado si jih zavilaaaaaaaaaaa

  Super proizvodnja, kapo dol!

  OdgovoriIzbriši
 12. Mislim da ti to, da imam polna usta sline pove dovolj... nor noro lepi, kot tapravi!

  OdgovoriIzbriši
 13. Super si tole napisala in prav fajn zgodbica o nastajanju je nastala :) Te praline sem občudovala že pri Maji in tudi tvoje so me zelo navdušile. Miška, ki jih obgrize jim doda piko na i, takole v papirčkih pa itak zgledajo kot prave.

  OdgovoriIzbriši
 14. krasna predstavitev, prav ponosna sem, da imam en tak čokolatinček doma.. take količine ne vidiš vsak dan..

  OdgovoriIzbriši
 15. Zdaj, ko sem videla tele lepote, mi je še bolj žal, da nisem mogla priti :((

  OdgovoriIzbriši
 16. Super pralini! Jaz imam takega z malinovo filo!!!!Hvala za ta lep posladek in super organizacijo srečanja! V Logatcu mi je vedno všeč!!!!

  OdgovoriIzbriši
 17. Moj pralinejček, je tudi bil v nevarnosti so mi ga hotli popapcati, tako je pristen, mi pa veselo binglja na ključih za vsak slučaj, če mi pade cuker je vedno pri roki : Hvala Fiki

  OdgovoriIzbriši
 18. Z lahkoto bi v kakšnega zagrizla, ne, raje v dva:))))

  OdgovoriIzbriši
 19. sem ponosna lastnica enega takega čokolatina -
  fikus, res si neverjetna!!!!!!!!!
  lp
  iris

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...